مشاوره شکست عشقی
شکست عاطفی +(مشاوره شکست عشقی و ضربه عشقی)
شکست عشقی(ضربه عشقی) بیشک تجربه دردآوری است. رابطه عاطفی که به جدایی و شکست منجر میشود میتواند مجموعهای از احساسات منفی مانند غم، اضطراب و خشم را برای فرد ایجاد کند. کنار آمدن و پذیرفتن شکست عشقی برای دختران و پسران ساده نیست. جدایی عاطفی و فراموش کردن معشوق ممکن است تا مدتها برای فرد قابل پذیرش نباشد. اما برای درمان افسردگی، ناراحتی پس از جدایی عاطفی و سرعت بخشیدن به مراحل کنار آمدن با غم شکست عشقی، راهکارهایی نیز وجود دارد. به کمک این روشها و مشاوره شکست عشقی و مشاوره با یک روانشناس با تجربه میتوان پس از شکست عشقی نیز امیدواری و زندگی سالم را تجربه کرد.
انواع شکست عشقی
شکست عشقی می تواند به صورت های مختلفی برای افراد ایجاد شود. در ادامه به انواع آن اشاره می کنیم.
ناپدید شدن بدون هیچ حرفی
یکی از سخت ترین ضربه های روحی که می تواند در یک رابطه به افراد وارد شود زمانی است که یکی از طرفین رابطه بدون هیچ حرفی ناپدید می شود. یک روز صبح که با او تماس می گیرید متوجه می شوید. که تلفن همراهش خاموش شده و هرچه پیام می دهید برایش ارسال نمی شود. روزها و هفته ها می گذرد و شما همچنان منتظرید که از او خبری شود. اما حقیقت تلخ این است که او متاسفانه به تنهایی برای این رابطه تصمیم گرفته و خودش را کنار کشیده. قطعا درک کردن حس و حال شما در این شرایط بسیار سخت است ولی ما سعی می کنیم شما را درک کرده و راهکارهایی در جهت کنار امدن با این موضوع ارائه کنیم.
بهانه تراشی
گاهی نیز متوجه می شوید عشقتان چند روزی است که مدام به بهانه های مختلف جواب تماس ها و پیام های شما را یکی در میان می دهد و دیگر مثل سابق برای شما وقت نمی گذارد. با وجود اینکه شما بسیار به او ابراز علاقه می کنید ولی او خیلی واکنش مثبتی نشان نمی دهد و احساس می کنید نسبت به شما سرد شده است. بعد از گذشت چند وقت با آوردن بهانه ای مثل اوضاع بهم ریخته خانوادگی اش از شما می خواهد که چند روزی با هم کمتر در تماس باشید.
ولی در حقیقت این کار مقدمه است برای سردتر شدن و پایان ارتباط شما. در این نوع از شکست عشقی شما هنوز در شوک این هستید. که چطور کسی که تا دیروز عاشق شما بود اینگونه شما را رها کرده است و احتمالا مدت ها تحت تاثیر این شوک بزرگ زندگی خود را کاملا تعطیل می کنید.مشاوره شکست عشقی
شکست عشقی بدلیل حضور یک شخص جدید
چند روزی است که به عشقتان مشکوک شده اید و حس می کنید که او در حال خیانت کردن به شما است. بعد از اینکه مطمئن شدید از او سوال می کنید که علت کارش چه بوده و او تنها چیزی که در جواب به شما می گوید. این است که دیگر شما را دوست ندارد و میخواهد ارتباطش را با شما قطع کند. و اکنون شما با روحیه ای آسیب دیده بدون اینکه علت خیانتش را بدانید مجبور به ترک رابطه می شوید. این هم نوع دیگری از شکست عشقی است که افراد تجربه می کنند.
جدایی همراه با دعوا و مشاجره
یکی دیگر از انواع شکست عشقی زمانی است که شما ارتباط چند ماهه یا چندساله خود را با دعوا و درگیری به اتمام می رسانید. که اهداف شما می تواند از این کار متفاوت باشد. برخی فقط برای تست کردن میزان وفاداری و عشق طرف مقابلشان بحثی را راه می اندازند و می خواهند ببیند که عشقشان برای ماندن آنها در رابطه چقدر تلاش می کند. بعضی دیگر نیز بدنبال بهانه برای تمام کردن رابطه یا گرفتن انتقام از طرف مقابل هستند. و تصمیم می گیرند با دعوا و مشاجره به هدف خود برسند. به همین دلیل اغلب اوقات یک طرف رابطه قربانی تصمیم خودخواهانه طرف دیگر می شود.
جدایی با احترام و صداقت
در این نوع از شکست و ضربه عشقی طرفین رابطه کمترین میزان از استرس و ناراحتی را نسبت به انواع قبل تجربه می کنند. البته این نوع از شکست عشقی هم به دو دسته تقسیم می شود. زمانی که دو نفر خودشان به این نتیجه می رسند. که ادامه دادن رابطه به نفع هیچکدامشان نیست. و زمانی که یکی از طرفین رابطه با صداقت و احترام از طرف مقابل خود می خواهد که رابطه را خاتمه دهند. که البته دلیل خود را برای این کارش هم بیان می کند.
علائم روحی و جسمی بعد از شکست عشقی
افراد بعد از تجربه ضربه عشقی علائم روحی نسبتا شدیدی را تجربه می کنند. که البته این علائم با توجه به مدت زمان ارتباط و دوام رابطه می تواند متفاوت باشد. مسلما شخصی که بعد از چند سال رابطه از عشقش جدا میشود بیشتر از کسی که فقط چند هفته با طرف مقابلش ارتباط داشته، آسیب می بیند. علائم روحی بعد از شکست عشقی بسیار شبیه آن چیزی است. که افراد در اختلالات افسردگی و اضطرابی تجربه میکنند؛ البته با درجات مختلف. در کنار این علائم روحی علائم جسمانی نیز در این افراد دیده می شود که در ادامه آنها را نام می بریم.
- فقدان علاقه و لذت نسبت به کارهایی که قبلا برای فرد لذت بخش بوده است.
- بی انگیزگی.
- افزایش یا کاهش وزن چشم گیر بدون اینکه فرد رژیم غذایی خاصی گرفته باشد.
- بی خوابی یا پرخوابی افراطی.
- نداشتن انرژی کافی برای انجام دادن مسئولیت های کاری و تحصیلی.
- سرد شدن روابط فرد با اعضای خانواده و دوستان به صورتی که فرد بیشتر تمایل به تنهایی پیدا می کند.
- گوش بزنگی و انتظار برای وقوع یک اتفاق ناگوار.
- بی اعتمادی نسبت به اطرافیان و یا به طور کلی بی اعتمادی به دنیا .
- سرزنش خود برای ناتوانی در نگه داشتن رابطه .
- برچسب بی کفایتی و دوست نداشتی بودن به خود زدن .
- پایین آمدن سطح اعتماد بنفس و عزت نفس
- کابوس های شبانه.
- فلش بک و مرور خاطرات گذشته .
- احساس سوزش در معده، حالت تهوع و استفراغ، ضربان قلب و تنگی نفس .
- تغییر سطح هورمون ها (برای مثال نا منظم شدن عادت ماهیانه در دختران) و بالا رفتن سطح هورمون کورتیزول یا همان هورمون استرس.
تاثیرات شکست عشقی بر روی مغز
اعتیاد عشقی چیست؟
هر آنچه که شما را به یاد عشق سابقتان میاندازد، مانند عکس، پاتوقهای همیشگیتان، افکار نامنظم و … باعث شروع فعالیت در نورونهای “پاداش” قرار گرفته داخل هستهی دمی و ناحیه تگمنتوم شکمی مغز میشود. دانشمندان از تعدادی از افرادی که در رنج و درد شکست عشقی فرو رفته بودند و به هیچ چیزی به جز عشق جدیدشان نمیتوانستند، فکر کنند، خواستند که به عکسهای عشق از دست رفتهشان نگاه کنند. و در این بین مغز آنها را با استفاده از دستگاه fMRI بررسی کردند.
مشخص شد که دو ناحیهی هستهی دمی و ناحیه تگمنتوم شکمی در زمان نگاه کردن به عکسها فعال میشود. به علاوه این دو ناحیه از مغز به کوکائین و نیکوتین نیز واکنش نشان میدهند. برانگیختن نورونهای پاداش موجب آزاد شدن مکرر مقادیر زیادی از انتقال دهندهی عصبی دوپامین میشود. به علاوه دوپامین با فعال کردن مدارهای داخل مغز، موجب افزایش ولع و ایجاد میلی غیرقابل مقاومت میشود. این احساس ولع انگیزه به وجود میآورد و شما را ترغیب میکند. تا به امید دریافت مقدار بیشتری از آنچه به آن نیاز دارید، مرتکب رفتارهای دیگر بشوید.
آیا درد شکست عشقی واقعی است؟
زمانی که عشقتان شما را ترک میکند، احتمالاً درد این شکست و رها شدن را احساس خواهید کرد. قلب و قفسه سینهتان درد میگیرد، معده و دستگاه گوارشتان به هم میریزد. و همان احساس ناخوشایندی که هنگام شنیدن اخبار وحشتناک حس میکنید، در وجودتان جریان پیدا میکند. نتایج دو مطالعهی انجام شده بر روی افرادی که در درد و رنج شکست عشقی فرو رفته بودند. حاکی از آن است که به جز ناحیههای پاداش، ناحیههای دیگری نیز داخل مغز فعال میشود. که ناراحتی و واکنش به درد جسمی را کنترل میکنند. به بیان دقیقتر، آن بخشهایی از مغز که احساس درد را از جهان خارج جمعآوری میکنند.
حین بررسیهای انجام شده آرام بودند، اما سیستمهای مرتبط با آنها، یعنی سیستمهایی که چگونگی واکنش بدن را به درد کنترل میکنند. به شدت در حال فعالیت بودند تا وقوع رخدادی ناخوشایند را به بدن اطلاع بدهند. به علاوه از آنجایی که مغز بدن را کنترل میکند، فعال شدن این سیستمها اثرات مختلفی را به دنبال دارد: برای مثال هورمونهای استرس ترشح میشود. که به نوبهی خود بر قلب، دستگاه گوارش و حتی سیستم ایمنی بدن اثر میگذارد. استرس در موارد شدید موجب ضعیف و متورم شدن قلب میشود و ابتلا به عارضهای به نام “سندرم قلب شکسته” یا کاردیومیوپاتی را دامن میزند که حتی گاهی منجر به مرگ میشود. البته این قبیل واکنشهای استرسی شدید و وخیم خوشبختانه نادر هستند. مشاوره شکست عشقی در کلینیک روان بنه
تحقیقات چه میگویند؟ شما چکار میتوانید بکنید؟
تمام آزمایشها و مطالعاتی که بعد از شکست عشقی با استفاده از دستگاه fMRI انجام شدهاند، فعالیت مغز را در این دوران ناراحتی بررسی کردهاند. علم نیز مانند شما هنوز هیچ ایدهای ندارد که در مغز یک عاشق شکست خورده چه میگذرد. منطق حکم میکند که باید سازو کاری وجود داشته باشد. که بتواند ارتباطات داخل گذرگاههای اتصال مغز را به آهستگی ضعیف کند و از بین ببرد. وقتی قلبتان میشکند، هیچ دلیلی ندارد که نتواند کارهایی را انجام بدهید که مغزتان را به سیمکشی مجدد خودش ترغیب کند.
در واقع شواهد موجود حاکی از آن است که مغز بلافاصله بعد از شکست عشقی به سختی تلاش میکند. تا شما را وادار به پشت سر گذاشتن این دوران سخت و برگشت به زندگی عادی کند. نظر دانشمندان به طور خلاصه این است که مغز سعی میکند. تا ترکیب احساسات و هیجانات مختلف را تعدیل کند. از انجام دادن حداقل تعدادی از کارهای دیوانهواری که احساس میکنید. مجبور به انجام دادن آنها هستید، جلوگیری کند و به شما کمک کند تا دوباره به زندگیتان سرو سامان بدهید.
5 مرحله پذیرش شکست عشقی
بهتر است بدانید که بعد از شکست عشقی (عاطفی)، شما مراحلی همانند مراحل سوگ (مرگ فردی عزیز در زندگی) را تجربه خواهید کرد. مدت زمان این مراحل بسته به ویژگیهای شخصیتی، مشاوره شکست عشقی، حمایتهای خانوادگی، مدت و عمق رابطه و …، فرق میکند. به علاوه، گاهی اوقات برخی انقدر از یک مرحله سریع عبور میکنند. که خیلی برایشان قابل شناسایی نیست. و یا گاهی هم بیش از حد در یک مرحله باقی میمانند.
شوک/انکار
«رابطمون هنوز تموم نشده، زنگ میزنه بازم بهم». این گفتوگوی با خود، اولین مرحله شکست عشقی است. فرد در این مرحله هنوز باورش نشده که رابطه تمام شده است. و هنوز به دنبال روزنه امیدی برای بازگشت به رابطه است.
خشم
بعد از مدتی فرد میفهمد که بازگشتی در رابطه وجود ندارد، به همین دلیل سعی میکند برای این رابطه تمام شده مقصر پیدا کند و مقصر اصلی، معمولا فرد مقابل است. شاید این جملات برای شما آشنا باشد: «ازش متنفرم» یا «دیگه حتی نمیخوام ببینمش».
چانهزنی
در این مرحله، فرد خاطراتش را مرور میکند و خودش را به خاطر تمام کارهایش ملامت میکند. مثلا: «اگه فلان کار را انجام نمیدادم، رابطمون تموم نمیشد». در این مرحله سعی کنید. از کمک یک دوست یا یک روانشناس متخصص استفاده کنید چون ممکن است دلتان بخواهد که به رابطه برگردید و این بدترین زمان برای اجرای این تصمیم است.
افسردگی
شاید اکثر افراد مرحله افسردگی را بیشتر به یاد داشته باشند زیرا معمولا طولانیترین مرحله سوگ است. برای بیرون آمدن از این استیج به خودتان زمان دهید ولی اگر بیش از ۲ الی ۳ ماه طول کشید. حتما با یک روانشناس مشورت کنید. افراد معمولا در این مرحله تصمیم میگیرند که دیگر هیچ رابطه عاشقانهای را تجربه نکنند. و به همین دلیل ماندن در این مرحله، بسیار آسیبزاست.
بهبودی
اگر تمام مراحل بالا از طریق مشاوره شکست عشقی با موفقیت انجام شود، شما وارد مرحله بهبودی میشوید. در این مرحله، فرد به گونه پختهتری به تجربه گذشتهاش نگاه میکند. و با دیدی روشن برای جبران کاستیهای قبل، زندگی خود را از نو شروع میکند. «گذشتهها گذشته، بهتره که من او را فراموش کنم و زندگی جدیدی برای خودم شروع کنم.»
راهکارهای رهایی از شکست عشقی
قطعا حس و حالی که اکنون شما دارید یکی از سخت ترین لحظاتی است که می تواند در زندگی هر شخصی اتفاق بیفتد و تا زمانیکه جای شما نباشیم نمی توانیم آن را درک کنیم. اما واقعیت این است که این دوره سخت در زندگی شما نیز مثل هر شرایط سخت دیگر باید سپری شود.
معمولا 6 ماه زمان می برد تا شما بتوانید دوباره به زندگی قبل خود بازگردید. اما نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که در ازای این رنج و اندوه فراوان چه چیز بدست می آورید؟ تا چه زمانی می خواهید تمام برنامه ها و اهداف خود را به امید روزی که او باز گردد، تعطیل کنید؟ آیا او الان در حال لذت بردن از لحظه لحظه های زندگیاش است یا اینکه مثل شما خودش را زندانی کرده و مدام غصه گذشته را می خورد؟ اگر اینطور بود فکر می کنید آیا اصلا ارتباطش را با شما تمام می کرد؟
حقیقت این است که او رفته و شما اکنون درحال از دست دادن فرصت های بعدی خود در زندگی هستید. باز هم تکرار می کنیم که احساسات شما طبیعی است و ما هیچ اصراری بر سوگوار نبودن شما نمی کنیم. بلکه برعکس می خواهیم تمام هیجانات و احساسات خود را در خلوت تخلیه کنید و هر زمان که احساس آرامش کردید با قدرت و انگیزه راهکارهایی که در ادامه معرفی می کنیم را برنامه هر روز زندگیتان کنید.
به خودتان زمان دهید
همانطور که گفته شد مواجه شدن با شکست عشقی در مشاوره شکست عشقی درست مانند سوگ مرگ عزیزان دارای مراحل مختلفی است. گذشتن از این مراحل زمان میطلبد. طول دوره سوگ عاطفی، باتوجه به شرایط رابطه و روحیات فرد میتواند متفاوت باشد. طبق مطالعات انجام شده هرچه مدت زمان رابطه عاطفی طولانیتر باشد، مدت زمان سوگواری و غم نیز طولانیتر خواهد بود. همچنین کنار آمدن با شکست عشقی حداقل در مراحل اول برای دختران دشوارتر از پسران است. پس لازم است با توجه به شناختی که از شرایط و روحیات خود دارید فرصت کافی برای گذر از این مرحله را به خود بدهید.
احساسات منفی خود را تخلیه کنید
خود خوری کردن در این شرایط میتواند آسیبهای روحی و جسمی زیادی برای شخص داشته باشد. درد عاطفی پس از شکست عشقی غالباً باعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول در بدن میشود. ترشح این هورمون، سیستم دفاعی بدن را ضعیف میکند. نخستین گام برای حل این مشکل این است که آگاه باشید که طبیعی است اگر پس از شکست عشقی در برابر هر مسئلهی کوچکی به هم میریزید. به این نکته فکر کنید که حساس شدن شما احتمالاً از واکنش بدن به جدایی نشأت میگیرد. و قرار نیست که تا پایان عمر ناراحت و عصبی باشید.
هرگز سعی نکنید غم و ناراحتی خود را انکار کنید. گریه کردن در هنگام ناراحتی و نوشتن افکار و احساسات، به تخلیه احساسات منفی و کنار آمدن با موضوع کمک میکند. همچنین درد دل کردن با یک دوست یا آشنای صمیمی یا در میان گذاشتن موضوع با مشاور میتواند اندوه شما را کاهش دهد.
خودتان را سرزنش نکنید
اگر خودتان را به خاطر به پایان رسیدن رابطهتان سرزنش کنید، پشت سر گذاشتن این درد و رنج برایتان سختتر میشود و اصطلاحاً دچار یک “سوگواری عمیق و پیچیده” میشوید. طبیعی است که از خودتان بپرسید که کجای راه را اشتباه رفتهاید. و چه خطایی از شما سر زده است، اما غرق شدن در افکار منفی، تلاشهایتان را برای ترمیم قلب شکستهتان به باد میدهد.
نقاط منفی رابطه را مرور کنید
مهم نیست دلیل جدایی شما چه بوده باشد و چه کسی رابطه را تمام کرده است. مطمئنا در طول رابطه عاطفی یا در هنگام جدایی متوجه نقاط منفی یا اشتباهاتی از طرف مقابل شدهاید. برای اینکه راحتتر بتوانید با موضوع کنار بیایید. بجای مرور مکرر خاطرات خوش که کاری بجز نمک پاشیدن به زخمتان نمیکند، نقاط منفی رابطه و طرف مقابل را مرور کنید. لیاقت شما ماندن در رابطه عاطفی سالم و با آرامش با کسی است که قدر شما را میداند و برای بودن با شما و سلامت رابطه تلاش میکند.
تمام شدن رابطه را بپذیرید
مهمترین مرحله برای کنار آمدن با شکست عشقی این است که تمام شدن رابطه را بپذیرید. البته این کار برای شما سخت خواهد بود به خصوص اگر طرف مقابل دلیل موجهی برای تمام کردن رابطه نیاورده باشد. اما برای ادامه مسیر و گذشتن از این غم جدایی مطمئنا پذیرش مسئله لازم است.
اگر نامزدتان بدون توضیح قابل قبولی و با بیان جملاتی مانند “مشکل از من است، من لیاقتت را ندارم” شما را ترک کرده است، به او التماس نکنید که دلیل این جدایی را برایتان توضیح بدهد. برای خودتان دلیل بتراشید. و ترجیحاً توضیحی بیابید که عزت نفس و اعتماد به نفستان را خدشهدار نکند، مثلاً به خودتان بگویید که نامزدتان از مسئولیت فرار میکرده است.
از شبکههای اجتماعی فاصله بگیرید
احتمال این که هنگام دنبال کردن نامزد سابقتان در رسانههای اجتماعی، با مطلبی برخورد کنید که ناراحتتان کند، بسیار زیاد است. احساس سرخوردگی و حسادتی که بعد از دیدن این عکسها و پستها میبینید. کمکی به التیام قلب شکستهتان نمیکند. سرک کشیدن در شبکههای اجتماعی فقط فراموش کردن او را برایتان سختتر میکند.
شاید حذف کردن دوست سابقتان از فهرست دوستهایتان یا آنفالو کردن او در شبکههای اجتماعی به نظرتان بچگانه بیاید، اما در این دوران ناراحت کننده باید به خودتان فکر کنید. و تمام راههایی را که ممکن است دوباره با او تماس پیدا کنید و نمک روی زخمتان پاشیده شود، مسدود کنید. تمام این پلهای مجازی را خراب کنید، مطمئن باشید که محدود شدن دسترسی به نامزد سابقتان حالتان را بهتر خواهد کرد.
یادگاریهای او را دور بریزید
در هر رابطهای یادگاریهایی بین دو نفر وجود خواهد داشت. اگر میخواهید به فرایند پذیرش شکست عشقی سرعت دهید و با آن کنار بیایید لازم است تمامی چیزهایی که امکان دارد شما را به یاد معشوقتان بیندازد را برای همیشه دور بریزید. این یک توصیه جدی است. یادگاریها شامل تمامی هدیهها، نوشتهها، پیامها، آهنگهای مشترک و … میشوند. حتی اگر چیزی وجود دارد. که به صورت غیرمستقیم و ناخودآگاه شما را به یاد معشوق میاندازد، سعی کنید از آن دوری کنید. اگر هدیه یا یادگاری با ارزش است، در صورت لزوم میتوانید آن را به طرف مقابل پس دهید یا این که به فرد نیازمندی اهدا کنید.
با افکار انتقام جویانه مقابله کنید
پس از شکست عشقی احتمال دارد که در قلب شما احساس تنفر جایگزین عشق شود. به خصوص اگر عشق و محبت زیادی نسبت به طرف مقابل داشتهاید و او شما را رها کرده است. و یا با دروغ و خیانت پاسخ محبتهای شما را داده باشد. در این شرایط اجازه ندهید خشم و نفرت تبدیل به افکار و رفتار انتقام جویانه در شما شود. نباید اجازه دهید اتفاقات ناگوار از شما کسی بسازد که نیستید. سعی کنید کارهای مثبت انجام دهید و بر روی افکار مثبت تمرکز داشته باشید.
سفر بروید
سفر رفتن میتواند به بازیابی روحیه شما و پذیرش شرایط جدید کمک زیادی بکند. یک سفر کوتاه به ویژه سفر به طبیعت، میتواند شما را از شر افکار منفی راحت کند و آرامش لازم را برای شما به ارمغان آورد.
ورزش کنید
باشگاه بروید، در پارک پیادهروی کنید یا برای یک گردش و قدم زدن کوتاه از خانه بیرون بزنید. فعالیت بدنی میزان سروتونین را در مغز افزایش میدهد؛ سروتونین مانند یک ضدافسردگی طبیعی عمل میکند و روحیهتان را بهبود میدهد. به علاوه ورزش کردن باعث میشود که انرژی بیشتری داشته باشید و احساس بهتری درباره خودتان پیدا کنید. بنابراین با دوست صمیمیتان به باشگاه بروید. یا در یک کلاس تناسب اندام ثبت نام کنید. مهم نیست که چه ورزشی انجام میدهید، فقط باید قلبتان را به تپش بیاندازید. ۵ دقیقه ورزش متوسط تاثیری باورنکردنی بر روحیه غمگین و افسردهتان خواهد شد.
لیستی از اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود تهیه کنید
دفترچه یادداشتی بردارید و آن را همیشه با خود داشته باشید. در این دفترچه که صرفا مختص شما است برنامهها و اهدافتان را یادداشت کنید. برای مثال در یک هفته آینده میخواهم کتاب مورد علاقه ام را تمام کنم. یا در طول یک سال آینده می خواهم زبان مورد علاقه ام را یاد بگیرم. این لیست به شما کمک می کند تا بتوانید در زندگی هدفمند حرکت کنید. و غیر از دستیابی به رشد شخصی به عشق سابقتان کمتر فکر کنید.
تعاملات سالم خود را افزایش دهید
سعی کنید وقت بیشتری را با دوستان و خانوده بگذرانید. ارتباط نزدیک و تعامل با افراد صمیمی دیگری بجز معشوقتان، میتواند جایگزینی برای برطرف شدن نیازهای عاطفی شما باشد.
از رفتارهای مخرب سلامتی دوری کنید
غلیان شدید احساسات منفی بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی، میتواند موجب شود که افراد به سمت رفتارهای ناسالم گرایش پیدا کنند. سعی کنید سلامت جسم و روح خود را در اولویت قرار دهید. به هیچ وجه برای مواجهه با احساسات منفی، نوشیدنیهای الکلی، قرصهای آرامبخش (بدون تجویز پزشک) و مواد مخدر مصرف نکنید. این رفتارها علاوه بر اینکه کمکی به وضعیت روحی شما نمیکند، میتواند اعتیاد ایجاد کرده و همچنین سلامت شما را با خطر جدی روبرو نماید. از مشاوره شکست عشقی مرکز روان بنه بهره مند شوید.
ظاهرتان را تغییر بدهید
رنگ و مدل مویتان را عوض کنید تا کاملاً از این رو به آن رو شوید. کمد لباسهایتان را خانه تکانی کنید و لباسهایی را که دیگر نمیپوشید، به دیگران ببخشید. برای خودتان لباسهای جدید و جذاب بخرید. یک ظاهر جدید و فربینده اعتماد به نفسی را که شایسته آن هستید، در شما ایجاد میکند.
به نظافت خانه و محل کارتان بپردازید
یکی از راه هایی که می تواند حواس شما را از فکر کردن به گذشته پرت کند رسیدگی به کارهای خانه و محل کار است. یک روز را صرف مرتب کردن کمد لباس هایتان بکنید، روز دیگر وسایل قدیم که دیگر به آنها احتیاج ندارید جمع آوری کنید، و یک روز را هم صرف تمیز کردن اتاق یا میز کارتان کنید. این کارها همچنین می توانند وسیله ای برای تخلیه انرژی های درونی شما باشند.
بلافاصله وارد رابطه جدید نشوید
به گفته متخصصان حوزه روانشناسی، وارد شدن به یک رابطه عاطفی جدید بلافاصله پس از شکست عشقی، درست نیست. اگرچه برقراری یک رابطه عاطفی جدید میتواند نیاز روحی و عاطفی شما را تامین کند. و کمک کند فرد قبلی را زودتر فراموش کنید، اما تجربه ثابت کرده است معمولا در این شرایط رابطه سالمی صورت نمیگیرد. پس بهتر است تا زمانی که شرایط روحی شما به وضعیت عادی بازنگشته و کاملا با موضوع کنار نیامدهاید وارد رابطه جدیدی نشوید.
از مرکز مشاوره روان بنه کمک بگیرید
با وجود اینکه تمام علائم و احساسات منفی که در این دوران تجربه میکنید طبیعی هستند، ولی هم ما و هم شما میدانیم که چقدر تحمل این احساسات منفی و کنارآمدن با جدایی سخت است و نمیتوان دست روی دست گذاشت تا خودش برطرف شود. لازم است خودتان هم کارهایی برای تسریع این فرآیند و بهتر شدن حالتان انجام دهید. راهکارهای مناسب و مفیدی تا اینجا ارائه شد، با اینحال حتما متوجه شدهاید که با توجه به حس و حالتان چقدر انجام این راهکارها در عمل سخت یا حتی غیرممکن است. علت آن این است که شما نیاز به اطلاعات بیشتری درباره جدایی و مشاوره شکست عشقی دارید.
شما باید در هر زمان بتوانید تشخیص دهید که در کدام مرحله از فرآیند ضربه عشقی هستید تا بتوانید راهکاری متناسب با آن را به کار ببرید. مثلا وقتی در مرحله خشم هستید، بیشترین چیزی که میخواهید خالی کردن عصبانیتتان سر طرف مقابل است نه تفریح و گردش برای بهبود حالتان! اینجاست که اطلاعات آموزشی دقیق و حضور یک مشاور روانشناس آگاه درکنارتان ضروریست. تا بر اساس شرایط فعلیتان بهترین راهکارهای ممکن را به کار ببرید تا هرچه سریعتر و با آسیب کمتر، این روزهای سخت را با مشاوره شکست عشقی پشت سر بگذارید. از مشاوره شکست عشقی مرکز روان بنه بهره مند شوید.
دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی
این اطلاعات و همراهی را در اختیار شما قرار میدهد. در این دوره شما به طور کامل با مراحل جدایی آشنا میشوید و یاد میگیرید چطور با هر مرحله به بهترین شکل کنار بیایید تا جایی که به پذیرش و بهبودی برسید. ضمن اینکه یاد میگیرید چطور عزت نفس آسیب دیدهتان را ترمیم کنید، رابطه قبلیتان را به درستی بررسی کنید. سهم خودتان در مشکلات رابطه را ببینید و بپذیرید و در نهایت برای ورود به یک رابطه سالم آماده شوید. در تمام این مراحل یک مشاور روانشناس اختصاصی در کنار شما است، حرکتتان را بررسی میکند. راهنماییهای لازم را به شما ارائه میدهد و در واقع سنگ صبور شما در مسیر جدایی میشود، سنگ صبوری آگاه که در زمینه درمان جدایی تخصص دارد.از مشاوره شکست عشقی روانشناسان مرکز روان بنه بهره مند شوید.
هر جدایی عاطفی با دورهای از سوگ و ناراحتی همراه خواهد بود. برای کنار آمدن با شکست عشقی، لازم است برای پذیرش موضوع به خود زمان دهید. شکست عشقی باید به مرور مراحل سوگش را سپری کند. داشتن علائمی مانند بی انگیزگی، فقدان انرژی، اضطراب، بی حوصلگی، حالت تهوع و استفراغ، تپش قلب و … علائم روحی و جسمانی رایج بعد از شکست عشقی هستند.
شما می توانید با تخلیه احساسات منفی به روش سالم، دور ریختن یادگاریها، ورزش کردن، ارتباط با دوستان و خانواده، سفر و ارتباط با طبیعت، تهیه لیستی از اهداف، کمک گرفتن از یک مشاور متخصص و توجه به ظاهر به روند پذیرش و سلامت روحی خود سرعت ببخشید. نباید اجازه دهید شکست عاطفی هویت شما را تغییر دهد. رفتارهای مخرب سلامتی، افکار انتقام جویانه و جایگزین کردن فرد دیگر برای رابطه عاطفی و یا سرزش کردن خود راه مناسبی برای مقابله با شکست عشقی نیست.
سوالات متداول
از هم جدا شدیم، چکار کنم که بتوانم فراموشش کنم؟
شما نباید دنبال فراموش کردن باشید چون هیچوقت اتفاق نمیافتد مگر این که حافظهتان را پاک کنید! به جای فراموشی باید یاد بگیرید با جدایی کنار بیایید و از آن گذر کنید.
دلم براش تنگ شده نمیتوانم تحمل کنم؟
دلتنگی طبیعیترین احساس بعد از جدایی است ولی فراموش نکنید. که شما الان در اوج دلتنگی هستید، ولی با گذر زمان، کمک گرفتن از یک متخصص، کسب مهارتهای علمی و بالا بردن سطح شناخت فردیتان حتما میتوانید بحران جدایی را پشت سر بگذارید.
با همکلاسیم کات کردم و میخوام ترک تحصیل کنم…
درسته که خیلی سخته بعد از جدایی همدیگر را همیشه ببینید، ولی دست نگه دارید! ترک تحصیل پاک کردن صورت مسئله است و آیندهتان را به خطر میاندازد. شما باید یاد بگیرید که با جدایی کنار بیایید و در خودتان حلش کنید وگرنه هرکجا بروید حال بد همراهتان میآید.
با رفتنش خیلی بهم ضربه زد چطور ازش انتقام بگیرم؟
عصبانیت از رفتن کسی که دوستش داشتید، طبیعی است اما انتقام گرفتن نه، چون حتما به خودتان هم آسیب میزند. شما باید یاد بگیرید چطور حال خودتان را خوب بکنید. عصبانیتتان را تخلیه کنید و طوری رفتار کنید که خودتان بیشتر از این آسیب نبینید.
وقتی میبینم توی تلگرام و اینستاگرام آنلاین است بیشتر دلتنگ میشوم. چکار کنم؟
وقتی همیشه او را در فضای مجازی چک کنید، نمیتوانید رفتنش را باور کنید و او را در ذهن خودتان زنده نگه میدارید و خب معلوم است که دلتنگتر میشوید و اصطلاحا نمک روی زخم خودتان میپاشید. باید یاد بگیرید وسوسه چک کردنش را کنترل کنید.
چکار کنم خاطراتش دست از سرم بردارد؟
شما باید با فرآیند جدایی آشنا بشوید. آنوقت متوجه میشوید که خاطرات به راحتی دست از سرتان برنمیدارند، مگر اینکه یاد بگیرید چطور با جدایی کنار بیایید.
هنوز در فکر رابطه قبلی هستم ولی یک پیشنهاد آشنایی خیلی خوب دارم. چه کنم؟
بهتر است فعلا دست نگه دارید و اول رابطه قبلی را برای خودتان حل و فصل و تمام کنید. تا وقتی رابطه قبلی برایتان زنده است اگر وارد رابطه با بهترین فرد روی کره زمین هم بشوید، خرابش میکنید!
عسل
عالی بود
فرشته
لطفا و خواهشا مخصوصا پس از شکست عشقی و عاطفی اولا بخاطر ترس و فرار از تنهایی یا خلاء عاطفی یا بخاطر دیگران (پدر و مادر و..) یا بخاطر ایجاد حس حسادت یا انتقام از پارتنر قبلیتون وارد رابطه جدیدی نشید و اگه میتونید در جهت ترمیم رابطه قبلی تلاش کنید البته اگه دلایل موجهی برای برقراری رابطه و ترمیمش دارید ثانیا تا زمانی که رابطه قبلیتون رو از نظر روحی و روانی و احساسات متناقض فراموش نکردید تحت هیچ عنوان وارد رابطه جدیدی نشید و اگه به هر دلیلی وارد شدید سریعا و جسورانه خارج بشید به خودتون نگین که ممکنه طرف مقابلتون آسیب روحی میخوره دیر یا زود این اتفاق میوفته چه بهتر که رابطه سمی رو سریعا قطع کنید چرا که اولا زمانی که شکست عاطفی خوردید یا طلاق گرفتید در اوج هیجان و احساسات منفی هستید و رابطه جدید رو بدون شناخت منطقی و از روی استیصال انتخاب کردید ثانیا صرفا بخاطر عدم مواجهه با احساسات منفی و جبران خلاء عاطفی خودتون رو وارد رابطه جدیدی کردین مطمن متاسفانه خیلی از عزیزان پس از شکست عاطفی وارد رابطه واکنشی میشن و حتی با پارتنر جدیدشون سکسم تجربه میکنن ترشح هورمون اکسی توسن باعث میشه بخش منطقی مغز غیر فعال بشه و تداوم این رابطه باعث ایجاد وابستگی میشه نه دلبستگی و طرف فکر میکنه که واقعا عاشق مخاطبش شده در صورتی که رابطه جدید صرفا یه مرهم و مسکن موقتی برای اون شخصه و به محض بهبود دیگه نیازی به مرهم وجود نداره براش پس سعی کنید برای همدیگه غذا باشید نه دوا و حتما و حتما بدون شناخت دقیق و عشق واقعی نه صرف وابستگی محض وارد هیچ رابطه ای نشید متاسفانه پس از شکست عشقی احساساتی نظیر بی ارزشی بی لیاقتی و بی کفایتی طرد و رها شدگی تخریب عزت نفس و درماندگی و احساس پوچی روح و روان شخص رو تسخیر میکنه خیلی مراقب باشید این طرحواره ها (تله ها) باعث نشه عزت و حرمت نفستون رو از دست بدید شما لایق بهترین ها هستید پس به خودتون اعتماد کنید و ارزش واقعی خودتون رو بشناسین و با هر بی سر پایی وارد رابطه مهمی مثل ازدواج نشید بحث مسایل مالی هم از اوجب واجباته